Vraag nu uw woninginspectie aan

Contacteer ons

Richard Orlentstraat 87
2070 Zwijndrecht

T: 03 288 16 82

ambidex@telenet.be

BTW nr 0885000383

Een waar gebeurd verhaal...

Wie kent het niet. Er wordt gezocht naar een gerenoveerde woning omdat de Belg in onze maag wakker wordt. We nemen nonkel Swa mee voor expertise en tante nonneke voor de bescherming.
Gezamenlijk wordt de woning gekeurd onder invloeden van geuren kleuren en aankleding.
Tijdens de rondgang in dit hemelse paleis word je verleid door de inrichting en de huiselijke uitstraling die in de verf wordt gezet.

De vriendelijke mensen begeleiden u door de woning, ze laten u alle oppervlakkigheden zien...
U staat er niet bij stil, dat tijdens de rondgang zoveel ramen open staan, iedereen geeft zijn fiat en het compromis wordt getekend.

Het kriebelt in je buik en je wilt op voorhand al enkele dingen gaan opmeten, je krijgt van de mensen te horen dat de woning wel leeg staat, maar we moeten maar wachten tot de akte verlegd is.
Het grote moment bij de notaris is gebeurd en met de sleutel in de hand snel je je op weg naar uw eigendom.

Uw eerste reactie bij het betreden van de woning.

1 ste mogelijkheid:
Wat is dat? Is dit het paleis dat we kochten?
Miljaar die ramen stonden open, omdat er een geur hangt en je weet direct dat er dingen gaan zijn die niet in het budget gepland staan.

2 de mogelijkheid:
Je begint met de opkuis en je plant je verhuis, tijdens het behangen en de opkuis merk je dat het toilet slecht weg loopt. Bij het spoelen van de borstels krijg je een geur in de woning en je denkt dat ze de kat dood achter gelaten hebben.
Je staat er niet bij stil, je verlucht en doet voort met de geplande werken.
Je woont een maand in de woning en je moet de ontstoppingsdienst laten komen, deze stelt vast, dat de buizen onder de vloer even oud zijn als de woning zelf.
Onder de nieuwe vloer zitten er putten verstopt die vol vet en uitwerpselen zitten.
Resultaat de vloer moet opengebroken worden, tijdens deze werken wordt gezien dat er oude gas- en waterleidingen in de vloer zitten.
En dit is het begin van uw lijdensweg.

In beide mogelijkheden komen er kosten die niet voorzien waren. Laten we niet over de gevolgschade spreken die je als koppel oploopt bij zulke problemen.
Je kocht de woning omdat je niet op een bouwwerf wou leven. De centen zijn op omdat je iets meer betaalde omdat de vloeren vernieuwd waren. Dit is een kleine greep uit de dingen die wij wekelijks zien.

De betrokken klant vroeg Ambidex om een nieuwe dienst op poten te zetten. Als zij een nieuwe woning kopen, vragen ze Ambidex om eerst een keer onder de grond te kijken, drukproeven uit te voeren. De schouw en dakranden worden ook nagezien, alsook de zichtbare balken in het dak.
Als er metalen leidingen in de grond zitten kan het leidingverloop gevolgd worden. Na het doorspuiten van de riool wordt er een rookgenerator op geplaatst om de geurproblemen op te sporen. Uit deze testen kan een analyse getrokken worden van de eerste kosten. Hier kan u de onderhandeling mee starten of uw conclusie trekken.

Het opsporen van verborgen gebreken is specialistenwerk. Laat het controleren van uw woning over aan de expertise van Ambidex in Zwijndrecht. Contacteer ons vandaag nog en kijk hoe wij u het leven makkelijker maken.